Som førstegangsbesøgende på SPOT Festivalen fremhæver Tom Cater fra Universal Publishing i London, hvordan han er tiltalt af kombinationen mellem netværksmuligheder og et line-up med potentiale for fremtidige samarbejdsaftaler.

DSC05496Forud for festivalen og rejsen til Aarhus havde Tom Cater allerede en vis idé om, hvilke artister, der må betragtes som must-sees, og som besidder et potentiale til at kunne begå sig på det britiske marked. Her fremhæver han bl.a. Smerz (NO), Liss, Ary (NO) og Alex Vargas – hvor især sidstnævnte imponerede: “I’ve seen loads of good stuff, but I saw this really amazing Alex Vargas – that was like phenomenal”.

Tom Cater har tidligere arbejdet som A&R for Perfect Songs Publishing og Domino Publishing, og har derfor solid erfaring med at spotte talent med henblik på at skabe et UK-gennembrud. I den forbindelse gjorde fredagens koncert på Voxhall med SLOWOLF, hvor han havde sin 11-årige søn med på scenen, et stærkt indtryk, og her så han netop noget af det potentiale som der kræves, hvis nationalt talent skal overføres til andre europæiske eller globale spillesteder. Kontakten er derfor etableret, og så må fremtiden vise, hvad det kan medføre: “I’d love to get him and his son to London to do a show. I see the potential, so I’m in touch with them now”.

Nordisk musik: Something is going on
Generelt oplever Tom Cater, at den nordiske scene for alvor er på vej frem, som kulmination på en udvikling der har været undervejs gennem det seneste halvandet år. Igen fremhæves Liss og Ary (NO) som eksponenter og frontløbere for denne udvikling, som sammen med CHINAH har skabt røre omkring sig hos de britiske branchefolk: “There’s a lot of good Danish and Nordic bands out there, so something is going on with new forward-thinking artists coming through. And I haven’t seen anything I haven’t enjoyed yet”.

For Tom Cater tilbyder SPOT Festivalen en indgangsvinkel til den nordiske scene for up-coming artister, men fungerer derudover også som platform for skabelsen af nye professionelle relationer til de nordiske branchefolk. På trods af en fuldt booket kalender bør det hele dog kunne nås, og overordnet set er han begejstret for festivalens logistik og atmosfære: “Everything is in walking distance, and there’s a good amount of venues”.

Endelig fremhæves fredag nats afslutning på Double Rainbow, hvor klokken sneg sig forbi fem efterfulgt af påmindelsen om, at: “I wanna come next year”.