Chris Shirt, chef for sync og brand partnerskaber hos Because Music i UK, var på SPOT Festival for første gang for at lære den nordiske scene bedre at kende. Vi mødte ham til lørdagens store MXD-netværksarrangement og stillede en håndfuld spørgsmål.

DSC05490Hvad laver du her på SPOT Festival?
Det er lidt forskelligt. Jeg arbejder med en A&R, så jeg ser efter potentielle signeringer med artister til mere forlags- og kompositionsbaseret arbejde for pladeselskabet, ikke så meget på mastersiden. Men størstedelen af mit arbejde ligger inden for arbejdet med brands, at skabe kontakter med brands eller finde sync-arbejde til vores artister inden for tv-reklame og film.

Hvad synes du indtil videre?
Det er alle tiders. Jeg har ikke været her før. Jeg har en kollega, som var her for nogle år siden, og det er selvfølgelig blevet meget større, så det har ændret sig siden da. Vi så et par koncerter i går aftes, hvor Liss var den første. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor vi var efter klokken 22, fordi vi var ret fulde, men før det, så vi også Guns. Vi kender Tigerspring Records (Guns’ pladeselskab, red.) ret godt, så vi var til nogle af deres koncerter på Voxhall.

Har du benyttet dig af faciliteterne på SPOT+?
Da jeg kom i går, var vi til receptionen for Music Finland, inden vi gik ud. Det var lidt tilfældigt. Jeg tror, det er en af de begivenheder, hvor man bare støder ind i folk, fordi alle er til stede, og der er kun få scener, hvilket er fedt, fordi det gør networking meget nemmere. Så vi løb bare ind i folk og talte med dem i løbet af aftenen. At være i området omkring Radisson Blu, hvor alle er, gør det meget nemt at skabe forbindelser med folk internationalt.

Tror du, den har slags netværksfokus virker? Får du noget ud af det?
Helt bestemt. Det vigtigste for mig er, at meget arbejde altid er baseret på personlige forhold. Så jeg har måske e-mailet med nogle af folkene her før, men det at møde dem og få et forhold på én-til-én basis gør en kæmpe forskel. Det betyder helt klart, at du vil arbejde meget tættere sammen med dem bagefter, og alene det er fedt. Der er selvfølgelig også folk, som jeg møder her for første gang. Så det fungerer på begge niveauer, både i forhold til nye forbindelser og i opbygningen af personlige forhold til personer fra andre egne, som du måske har e-mailet med. Det er virkelig positivt.

Hvad synes du om den nordiske scene? Hvordan er den interessant for dig?
Jeg kender den ikke ret godt. Jeg så på listen af bands, som jeg ikke kender. Men hele pointen med at komme til disse begivenheder er, at du lærer ret hurtigt, og de her networking-events gør, at vi sidste aften så tre-fire bands, som jeg aldrig havde hørt om, gennem nye forbindelser her fra festivalen. De forbindelser fortsætter efter festivalen, hvor de vil sende ting over til os. Det hjælper i den opdagelsesfunktion også.

I arbejder ikke så meget med nordiske artister?
Ikke så meget. Vi har kontorer i forskellige territorier, og vi har internationale artister, men størstedelen er baseret i USA og England. Jeg tror, at vores franske kontor har. Vi har Asgeir og nogle andre større skandinaviske artister, men ikke så meget i UK, fordi vi er en mindre enhed end det franske kontor.

Så I er her for at udvide?
Bestemt. Som jeg sagde er den ren opdagelse. Jeg kendte personligt ikke mange af bandsene, så det er godt at se en masse nyt.

Hvad synes du om det, du har hørt hidtil?
Det har været godt. Meget af det vi har set har været ret pop-let, altså til den kommercielle popside. Noget af det er ikke nødvendigvis min kop te, men det er en del af pointen ikke? Man skal se den slags acts. Indtil videre var Guns godt. Men ja, i forhold til kvalitet har det hele været meget friskt. Rigtig godt.

Er der noget du savner på en showcase som SPOT?
Den her slags arrangementer er gode. At få alle folk samlet i ét rum og snakke er naturligvis meget hjælpsomt, men måske hvis der var en aften med en industri-showcase, hvor det var mere privat for branchefolk, hvor man kunne gå hen og få et snapshot af artister, som I mener er up and coming og som vi bør lytte til. Det ville være godt.