3producers-740x247

Når den anden udgave af Danmarks største sangskrivercamp, Aarhus Calling, folder sig ud fra 25. april – 1. maj, vil de udvalgte talenter blive coachet af en stjernerække af prominente producere, som tidligere har arbejdet for navne som Kanye West, Mary J. Blige og Chris Brown.

Aarhus Callings primære dagsorden er eksport af sange til en globalt publikum, mens man samtidig bestræber sig på at nedbryde musikalske barrierer. Projektet hjælper talentfulde sangskrivere og producere fra hele verden med at sparke døren ind til det europæiske, asiatiske og amerikanske marked. Talentfulde sangskrivere har kunnet ansøge om deltagelse, og den endelige udvælgelse afsløres tirsdag.

I forlængelse heraf arbejdes der også på at styrke brobygningen mellem talentmassen og den etablerede musikbranche, således at upcoming artister får det fornødne netværk, hvis sangskrivningskarrieren skal bringes op på et højere niveau. En væsentlig opgave ifølge Aarhus Callings projektmanager og ophavsmand Rewan Riko:

– Vækstlaget derude er fantastisk og virkelig med internationalt potentiale, og vi ser gerne os selv som et formidlende bindeled mellem talenterne og branchen.

For at dette skal kunne lykkes har projektet i år deltagelse af en spektakulær række af anerkendte producere – herunder en prisbelønnet amerikansk trio:

Che Pope – Grammy-vindende producer og efterhånden en garvet herre inden for faget. Har produceret for bl.a. The Fugees, Kanye West og Mary J. Blige – sammen med et længerevarende samarbejde med Dr. Dre ved Aftermath Records.

Damon Sharpe – Grammy-vindende producer og sangskriver, som har været bidragsyder på over 40 mio. solgte albums. Har gennem tiden produceret for bl.a. Ariana Grande, Jennifer Lopez og Kylie Minogue.

Kendrick Dean – Grammy-nomineret producer og sangskriver, som har været producer/sangskriver på 6 grammy-nominerede albums. Tidligere producer for bl.a. Chris Brown, Usher og Mariah Carey.

Sammen med dette amerikanske input deltager en række af Danmarks bedste og mest anerkendte producere og sangskrivere: Cutfather, Remee, Basim og Niclas “Nik” Petersen.

Rewan Riko er stolt over, at Aarhus Calling formår at tiltrække sådanne prominente aktører og ønsker at positionere Aarhus som eksportør af sangskrivning i international klasse:

– Igen i år vil byen booste upcoming sangskrivere gennem et event, som involverer nogle af de mest professionelle folk i branchen. Aarhus Calling skal fungere som en eksklusiv sangskrivercamp, hvor bundniveauet er utrolig højt. At Aarhus på den måde figurerer i det internationale søgefelt er den største succes for mig.

Endelig påpeger Rewan Riko, at han ser Aarhus Calling som et varigt projekt med store ambitioner, som også for fremtiden skal styrke talentmassens afsæt mod de globale markeder.

Igen vil projektet også indeholde en konference under SPOT – i år under titlen ‘Your Roadmap To L.A.’, som finder sted fredag i SPOT+-området. Læs mere her.

FOTO: Fra venstre ses Kendrick Dean, Damon Sharpe og Che Pope.


Aarhus Calling præsenteres i samarbejde med DPA, SPOT Festival og Cutfather Productions – sammen med Dsign Music, Promus, OFF2017, Aarhus Kommune, TC Electronics, 4Sound, Audio Experts, DMFF, Det Jyske Musikkonsevatorium, Magasin, MXD & Nomex.

 

download