Trækbasun

[Danish Language] Mini-konference med forskere og undervisere fra Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) . Under SPOT Festival vil DJM gennem en række korte foredrag og koncerter sætte fokus på forsknings- og udviklingsprojekter, der enten tager udgangspunkt i et internationalt samarbejde eller er inspireret af udenlandske musiktraditioner. De respektive bidrag vil kredse om alt lige fra nye guitarteknikker, kor-kommunikation, trommetraditioner og til moderne basunspil.

Arrangementet er åbent for alle!

Hvor: Musikhuset – Kammermusiksalen
Hvornår: Fredag 29. april, 14:00 – 16:00

Seminaret vil indeholde følgende 5 præsentationer:

1) Styresystemet Voice Painting (VOPA)
VOPA er et avanceret sæt håndtegn til non-verbal kommunikation mellem dirigenten og vokalensemblet (og sangerne imellem), hvor der til mindste detalje kan aftales og justeres på både kendt materiale og musik skabt i nuet.
Læs mere her.

2) Ny guitarmusik i internationalt samarbejde
Rytmisk guitar høres traditionelt i bandsammenhæng, som soloinstrument eller i duetter, men kompositioner og improvisationer for guitartrio kræver, at instrumentets rolle og teknikker udfordres og revurderes.
Læs mere her.

3) Poster session
Præsentation af otte projekter i plancheform.
Læs mere her.

4) Afrojamaicanske rytmer, Nyabinghi & Reggae
Få et indblik i trommetraditionen hos rastamusikere i Montego Bay, Jamaica, og forbindelsen til reggae som original jamaicansk stilart.
Læs mere her.

5) The French Connection
Dette er historien om, hvordan det danske moderne basunspil fik sin identitet, og hvorfor der er så tætte forbindelser mellem den franske spillekultur og den danske.
Læs mere her.