spot-paa-musikundervisningen---fotograf-Troels-Aarøe-Nissen

Det tværgående netværkssamarbejde Videnscenter for Musik *) har gennem de seneste år afviklet seminarer sideløbende med SPOT Festivalen. Men i år går Videnscenter for Musik ind i selve SPOT Festivalen og bliver del af  festivalens seminar- og netværksprogram SPOT+.

Emnet er ”SPOT på Musikundervisning”, som dels gennem keynotes, dels gennem workshops sætter fokus på social entrepreneurship og debatterer muligheder i og perspektiver for musikundervisning med sigte på nye socialgrupper, former og formater, lige som igangværende forsknings- og undervisningsprojekter præsenteres.

De to keynotes står Henrik Marstal og engelske Abigail D’Amore for. Marstal taler om musikundervisning som inkluderende princip og argumenterer bl.a. for at det lovbestemte samarbejde mellem musik- og folkeskoler skulle give mulighed for musikudøvelse for alle børn. D’Amore fortæller om ”Musical Futures – the Strengths of Informal Learning”, bl.a. om hvordan man får opmærksomhed fra børn, som ikke lader sig indfange gennem traditionelle undervisningsformer.

Der sker fredag 9:30-11:30 i Nortvegia-salen i SPOT+ området – hvorefter Videnscenter for Musik fortsætter programmet med en lang række workshops i SPOT+ områdets mødelokaler. Såvel keynotes som workshops er åbne for alle SPOT+ deltagere.

Læs det fulde program her.

* Videnscenter for Musik er et samarbejde mellem Region Midtjyllands musikskoler, Musikvidenskab på Aarhus Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium, Via University College samt Regional udvikling, Region Midtjylland.