Peter Jensen

[Danish language] Peter Jensen er med, når Modebranchens vækstinitiativ HEADSTART FASHION i samarbejde med VIA Design og SPOT Festival fokuser på talent, modefilm og synergier mellem de kreative brancher.

Det sker med en konference som del af festivalens SPOT+ program i Aarhus 29. april fra 13.00-17.00 i Dania-salen på RadissonBlu Scandinavia. Her vil man bl.a. kunne opleve den danskfødte internationale designer Peter Jensen*). Peter Jensen er uddannet fra Central Saint Martins London 1997-1999 (MA menswear med udmærkelse).

Peter Jensen har som designer udviklet en metode, hvor han lader sig inspirere af forskellige karismatiske personer, som en moderne muse, der giver tid og rum til designet. Designeren har ikke nødvendigvis mødt sine mange muser personligt, men metoden betyder at der bag hver kollektion ligger masser af historier. Designerens muser tæller bl.a. sangerinden og skuespilleren Marianne Faithfull, den danske Dronning Christine fra 1500-tallet, kunstneren Cindy Sherman, den legendariske kunstsamler Gertrude Stein, sangerinden Nina Simone og den olympiske atlet Olga Korbut, men også fiktive personer.

Det er et samarbejde mellem det regional initiativ HEADSTART FASHION og Via Design, som for andet år i træk sikrer en modekonference på SPOT+. Leder af HEADSTART FASHION Christian Chapelle ser store muligheder i samarbejdet og udtaler:

”Talent og innovation er afgørende for, at danske virksomheder herunder modebranchen kan begå sig på de internationale markeder og et øget fokus på talent og innovation kan potentielt fungere som en katalysator for vækst.

Med SPOT+ partnerskabet og samarbejdet med VIA Design, ønsker HEADSTART FASHION desuden at sætte yderligere fokus på talent, markere Region Midtjylland som et mode-hotspot og undersøge muligheder for krydsbefrugtning mellem brancher.”

Program og tilmelding klik her:
Mere info om SPOT+  her:
For mere information om HEADSTART FASHION (www.headstartfashion.dk) og modesporet på SPOT+ kontakt  Christian Chapelle: chc@aarhus.dk / tlf. 2920 4257.

For mere information om VIA Design kontakt Ingrid Søe: INS@VIA.DK / tlf. 8755 0556.

For mere information om SPOT+ kontakt Jesper Mardahl, jesper@promus.dk / tlf. 2021 2019.

*Peter Jensen er professor ved Universität der Künste Berlin (2012) og er tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond (2009) samt Sølvsmed Kay Bojesen og hustru Erna Bojesens Mindelegat (2011). Peter Jensen er desuden optaget i Blå bog fra Gads Forlag 2012.
logoer-headstart.spot